Vaje za kolesarski izpit, simulacija izpita in prijava h kolesarskemu izpitu

Kolesarski izpit opravijo običajno učenci v 5. razredu (Lahko pa tudi že v 4., če obiskujejo kombinirani oddelek na kateri od podružničnih šol.)

Teoretični del izpita opravijo s pomočjo spletne učilnice. Za prijavo v to učilnico potrebujejo uporabniško ime in geslo sistema AAi. To geslo omogoča tudi uporabo pisarniškega paketa Office 365 in veliko drugih reči.

Uporabniško ime in geslo so učenci prejeli od razrednika v šoli. na hrbtni strani lista so tudi podatki o e-naslovu, ki ga je učenec pridobil.

Nekateri starši ste za geslo že zaprosili v nižjih razredih, zato uporabite za prijavo h izpitu in simulaciji izpita kar staro geslo. (Če imate s tem geslom težave nas o tem obvestite z e-pošto ali izpolnite kontaktni obrazec.)

AAi je podrobneje opisan v navodilu

Zelo skrajšana slikovna navodila za prijavo v spletno učilnico Kolesarski izpit.

V spletni učilnici Kolesarski izpit lahko dostopate do video gradiv s teorijo.

Če bi želeli na svoj računalnik prenesti program za kolesarski izpit, lahko to storite  z obiskom spodnjih povezav in si namestitveno datoteko prenesete na svoj računalnik.

Datoteki ZIP prenesite na svoj računalnik, jo razpnite v poljubno mapo, Iz te mape poženite namestitveni program setup.exe

Vaje za kolesarski izpit  (datoteka je velika približno 3,5 GB – prenos traja kar nekaj časa!)

Vaje za kolesarski izpit primerno za slabši računalnik (datoteka je velika približno 300 MB)

V prvem primeru vas bo Google opozoril, da so v prenosih mogoče virusi – prikazalo se bo nekaj podobnega…