Spoštovani starši,

za nami sta že skoraj dva meseca šolskega leta in pred nami so že težko pričakovane počitnice.

Veseli in zadovoljni smo, da lahko v tem šolskem letu izvajamo načrtovane aktivnosti in dejavnosti, ki popestrijo pouk in obogatijo učne vsebine. Hvaležni smo vam za uspešno sodelovanje saj čutimo tudi vašo podporo, da skupaj gradimo naš hram učenosti, iščemo skupne rešitve, ki bodo za naše učence, vaše otroke najboljše.

V šoli posvečamo precej časa tudi preventivnim dejavnostim in osveščanjem učencev na pasti, ki jih ponuja sodobna družba. V zadnjem času je med osnovnošolsko populacijo zaznati precejšen porast uporabe elektronskih cigaret in vejp naprav. Večina teh naprav vsebuje nikotin in pa tudi številne zdravju škodljive kemične snovi, ki pomenijo dodatno tveganje za zdravje mladostnika. Otroke pritegnejo z različnimi okusi in aromami. Žal, so vsi ti izdelki otrokom precej dostopni.

Tudi na naši šoli je opaziti, da se nekateri učenci predmetne stopnje poslužujejo uporabe elektronskih cigaret  (vejpov), zato vas naprošamo, da ste na to pozorni tudi doma, da se pogovorite s svojim otrokom o škodljivih posledicah takšnega vedenja. 

V pomoč pri osveščanju vam  prilagamo gradiva, kjer so predstavljene nevarnosti in škodljivosti teh naprav.

Na poti odraščanja je pomembno, da tako starši kot učitelji namenimo duševnemu zdravju mladostnikov posebno pozornost. V pomoč pri stiskah, ki se gotovo kdaj pri vsakemu pojavijo, vam prilagamo tudi dopis To sem jaz. Z dopisom vas želimo seznaniti s preventivnim programom, ki vam je lahko v pomoč, če zaznate kakšno stisko pri otrocih. Dostopna so  mnoga gradiva in brezplačne storitve, namenjene samostojni uporabi mladostnikov pri iskanju pomoči. 

Ob pojavu kakršnekoli stiske se lahko vedno obrnete na šolske svetovalne delavke, ki vam bodo pomagale in dale usmeritve za pomoč otrokom. Zagotovo bomo s skupnimi močmi zmogli.

Ob tem vas še obveščam, da so se ponovno v več oddelkih pojavile uši. Proti tej nadlogi smo lahko uspešni le s pomočjo vas, dragi starši. Zato prosim, da temeljito pregledate lasišče vaših otrok in ob pojavu ustrezno ukrepate.

Pred nami so POČITNICE, ki naj bodo namenjene druženju in sproščenosti. Verjamem, da nas bo barvita jesen napolnila z novimi močmi in pozitivno energijo. SREČNO!

ravnateljica: Nataša Čerenak 

 

Podrobneje se lahko s tematiko seznanite v spodnjih prilogah: